Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «مجید تخت روانچی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نیویورک، روز جمعه ۱۶ مهر ماه به وقت محلی، طی سخنانی در نشست عمومی کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل به تشریح مواضع کشورمان در حوزه‌های مربوط به این کمیته پرداخت.
وی در ابتدا، با اشاره به اینکه همه گیری کرونا نه تنها حیات و رفاه بشر را در سرتاسر جهان تهدید کرده بلکه به تشدید فقر، گرسنگی و نابرابری بین کشورها دامن زده است، آن را به منزله زنگ خطری جهانی خواند که به همگان یادآوری کرد پیشرفت، رفاه و سعادت انسان‌ها به یکدیگر وابستگی متقابل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تخت روانچی در ادامه عنوان کرد: رویکردهای غیرعادلانه، نامشروع و غیرقانونی تعداد اندکی از کشورها، چندجانبه گرایی را آن هم در شرایطی که جهان بیشترین نیاز را به آن دارد، تهدید و تضعیف می‌کند. به گونه‌ای که می‌توان گفت مهمترین چالش فراروی بشریت در حال حاضر دو ویروس مرگبار، مخرب، ضد رشد و ضد توسعه؛ یعنی کرونا و اقدامات یکجانبه قهرآمیز هستند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در نیویورک افزود:‌اقدامات یکجانبه قهرآمیز نامشروع آمریکا از جمله تحمیل تحریم‌های غیرقانونی بر کشورهای در حال توسعه، از یک سو و انفعال جامعه جهانی در قبال این اقدامات ناقض اصول مسلم حقوق بین‌الملل، از سوی دیگر، شعار محوری توسعه‌ پایدار مبنی بر این‌که «هیچکس نباید از توسعه عقب بماند» را به یک شعار صرفا لوکس، توخالی و بی‌معنی تبدیل کرده‌ است.

وی اتخاذ چنین اقداماتی را ناقض اصول مسلم و اساسی حقوق بشر ملت‌ها از جمله حق توسعه برشمرد که دولت‌ها را از دسترسی به ابزارهای اجرایی برای دستیابی به توسعه و پیشرفت محروم می‌کند.

تخت روانچی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی و در حالی که بحران بی سابقه سلامت و بهداشت، کماکان جوامع بشری را در می‌نوردد، اتخاذ اقدامات یکجانبه قهرآمیز، اساسا نظام‌های سلامت کشورها را هدف قرار داده و فلج کرده است که این اقدام علاوه بر این‌که جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود، با اهداف توسعه در تناقض است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: علیرغم همه فشارها و محدودیت‌ها، از جمله محدودیت‌های ناشی از خروج غیرقانونی و یکجانبه آمریکا از برجام و تحمیل مجدد تحریم‌های غیرقانونی بر ملت ایران و با وجود اینکه کشورم از منافع پیش بینی شده در این توافقنامه بهره‌مند نشد، اما در عین حال به تلاشی مضاعف برای ساختن آینده‌ای سرشار از امید و سربلندی برای مردم خود ادامه داد.

وی ادامه داد: در نتیجه این تلاش‌های خستگی ناپذیر، براساس گزارش سال ۲۰۲۰ توسعه پایدار، ایران توانسته بین ۱۶۶ کشور، رتبه ۵۹ را به لحاظ شاخص‌های توسعه‌ای کسب کند و این نشان دهنده دستاوردهای عظیم ایران علیرغم همه محدودیت‌ها و فشارهاست. برای مثال، در حوزه‌های مربوط به آموزش، محو بی‌سوادی و نیز مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف جامعه، ایران تقریبا به اهداف تعیین‌شده دست یافته است. ضمن اینکه علی رغم تحریم‌های ظالمانه، جمهوری اسلامی ایران همچنین توانسته به پیشرفت‌های شگفت آوری در ابعاد مختلف علم و فناوری از جمله در حوزه‌های فناوری زیستی و سلول‌های بنیادی دست پیدا کند و افتخار دارم اعلام کنم که ایران با وجود همه محدودیت‌ها توانست در زمره معدود کشورهای تولید کننده واکسن کرونا قرار گیرد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در نیویورک در ادامه گفت: در رابطه با کاهش تاثیر تغییرات اقلیمی، تحریم‌های یکجانبه‌ نامشروع و شرایط ناشی از آن موجب شده دسترسی ایران به ابزار اجرایی کنوانسیون تغییرات آب و هوایی بسیار محدود شود، اما  با وجود همه‌ این موانع، ایران توانسته در پیشبرد راهبرد اقتصاد کم کربن خود گام‌های مهمی بردارد.

وی افزود: در حوزه بلایای طبیعی، ایران متعهد به ایفای نقش مهم خود بوده و سهم قابل توجهی در کمک به کشورهای آسیب پذیر دارد. در این خصوص، ایران میزبان مرکز مدیریت اطلاعات مدیریت بلایا برای آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) است.
تخت روانچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به معضل طوفان‌های گرد و غبار و ریزگردها، آن را یکی از چالش‌های چندلایه‌ای خواند که ایران و بسیاری از کشورهای منطقه غرب آسیا با آن دست به گریبان هستند.

وی در این رابطه گفت: متاسفانه، ایران در قسمت‌هایی از مناطق کشور و به ویژه در بخش اعظم فصل‌های خشک سال، با شدیدترین وضعیت ریزگردها روبروست و در این رابطه، طرح ملی جامعی برای مقابله با چنین وضعیتی تدوین شده و در حال اجراست و همکاری با سایر کشورهای منطقه با هدف هم افزایی تلاش‌ها در کاهش اثرات سوء این پدیده، در دستورکار قرار دارد.

سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل، در پایان به گام‌های اساسی ایران در حوزه انرژی‌های پایدار و سرمایه گذاری‌های قابل توجه انجام شده در کشور برای ایجاد و تقویت زیرساخت‌های مربوطه علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه اشاره کرد و هدف این تلاش ها را فراهم کردن دسترسی عموم مردم ایران به شکل برابر، مقرون به صرفه، کافی و پایدار به منابع انرژی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: در نتیجه تلاش های انجام شده، میانگین دسترسی مردم به برق، ۹۹.۸ و گاز طبیعی ۹۵ درصد است که شاهدی بر دستیابی به بالاترین میزان دسترسی به انرژی برای عموم، در ایران است.

منبع: الف

کلیدواژه: سفیر و نماینده دائم کشورمان اقدامات یکجانبه قهرآمیز تخت روانچی محدودیت ها تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: موضوع توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی با کشورهای همسایه در دستور کار قرار دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا خامه‌زر امروز در دیدار با معاون سابق سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به اینکه موضوع توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی با کشورهای همسایه در دستور کار قرار دارد اظهار کرد: استان خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور و استانی مرزی با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های زیادی در حوزه‌های مختلف است.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه کشاورزی و محصولات استراتژیک از جمله زرشک، زعفران و عناب رکورد دار در کشور است، افزود: تنها زنجیره استان زنجیره مرغ و تخم مرغ است که حدود 80 درصد مازاد این حوزه از استان خارج می‌شود.

شناسایی 58 نوع ماده معدنی در استان

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه در حوزه پرورش شتر، شترمرغ و بوقلمون ظرفیت‌های بسیار خوبی در استان وجود دارد گفت: 58 نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده که در این حوزه نیز جزو استان‌های شاخص هستیم.

وی ادامه داد: 75 درصد بنتونیت و 70 درصد زغال سنگ کشور در خراسان جنوبی تولید می‌شود.

خامه‌زر با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه معدن به دنبال جذب سرمایه‌گذار است، عنوان کرد: کارخانه کویر تایر با تولید 25 درصد لاستیک کشور، دو کارخانه سیمان باقران و قاین، دو کارخانه خوراک دام و طیور و مجتمع بزرگ زغال سنگ طبس از جمله شرکت های بزرگ در استان است.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در حوزه گردشگری یکی از استان‌های بسیار جذاب است بیان کرد: 10 اثر ثبت جهانی و بیش از 1100 اثر در استان ثبت ملی شده‌اند.

بیش از 800 گونه گیاهان دارویی در خراسان جنوبی یافت می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: متاسفانه تاکنون به دلیل یکسری ضعف‌های زیرساختی حوزه گردشگری استان آنگونه که باید فعال نبوده اما امیدواریم به زودی در این حوزه نیز به توسعه برسیم.

وی با بیان اینکه به دلیل تابش 300 روز آفتاب مستقیم در استان حوزه انرژی‌های تجدید پذیر از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: خراسان جنوبی در مسیر دو کوریدور ترانزیتی شمال و شرق قرار دارد که قطعاً تحولی در حوزه حمل و نقل استان در پی خواهد داشت. 

خامه‌زر با اشاره به اینکه بیش از 800 گونه گیاهان دارویی در خراسان جنوبی یافت می‌شود افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و بسته‌بندی جزو نیازهای اصلی در این حوزه است.

35 هزار دانشجوی غیر بومی در استان مشغول به تحصیل هستند

وی با بیان اینکه 35 هزار دانشجوی غیر بومی در استان مشغول به تحصیل هستند گفت: تعداد 10 کمیسیون تخصصی ذیل اتاق بازرگانی بیرجند مسائل و مشکلات حوزه‌های مختلف را پیگیری می‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: هدف اصلی اتاق بازرگانی تسهیل امورات بخش خصوصی، ارتباط با بخش دولتی، حضور پررنگ در رویدادهای خارجی و داخلی و همچنین استفاده از ظرفیت های شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی است.

وی گفت: یک سوم صادرات به لحاظ ریالی و 50 درصد صادرات به لحاظ وزنی از مرز ماهیرود به کشور افغانستان انجام می‌شود.

500 میلیون دلار صادرات به کشور ترکمنستان انجام شده است

معاون سابق سفارت ایران در ترکمنستان نیز در این جلسه‌ با اشاره به اهمیت توسعه روابط استان خراسان جنوبی با کشور ترکمنستان، اظهار داشت: کشور ایران جزو اولین کشورهایی بود که ترکمنستان را به رسمیت شناخته لذا سنگ بنای بهترین روابط با این کشور گذاشته شده است.

محمود صادقی، با بیان اینکه پروژه‌های مشترک بسیار خوبی بین دو کشور ایران و ترکمنستان راه‌اندازی شده است، افزود: سد دوستی واقع در مرز مشترک ایران و ترکمستان با حجم یک میلیارد و دویست میلیون متر مکعب آب از این پروژه‌ها است که آب آن به طور مساوی بین طرفین تقسیم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه پس از رفع محدودیت‌های کرونا و باز شدن مرزهای ترکمنستان، رفت و آمد بین اتباع دو کشور افزایش بسیاری یافته است، گفت: طی سال گذشته حدود 500 میلیون دلار صادرات به کشور ترکمنستان انجام شده است.

معاون سابق سفارت ایران در ترکمنستان با بیان اینکه اقتصاد کشور ترکمنستان متکی بر گاز است، عنوان کرد: این کشور حدود 80 میلیارد متر مکعب تولید گاز دارد که از این میزان حدود 45 میلیارد دلار صادرات می‌شود.

70 درصد بازار لبنیات ترکمنستان در دست ایران است

صادقی با اشاره به اینکه حدود 75 درصد واردات کشور ترکمنستان مربوط به مواد غذایی از جمله گندم و غلات است، بیان کرد: طی چند سال گذشته صنایع فرآوری بخش کشاورزی، گوشت، شیرینی و نوشابه در این کشور آغاز شده و در آینده به توسعه خوبی در این حوزه‌ها خواهند رسید.

وی با بیان اینکه 70 درصد بازار لبنیات این کشور در دست ایران است، اظهار داشت: مجموع واردات به کشور ترکمنستان حدود 6 میلیارد دلار است که تقریبا 500 میلیون دلار سهم کشور ایران است.

معاون سابق سفارت ایران در ترکمنستان با اشاره به اینکه در کشور ترکمنستان هیچ صرافی رسمی وجود ندارد و نقل و انتقالات آنها با افراد و واسطه ها انجام می‌شود، افزود: کار با کشور ترکمنستان سخت است چراکه جامعه آن ها بسیار بسته است لذا تبادل هیئت‌های تجاری و شرکت در نمایشگاه‌ها بهترین راه ارتباطی با این کشور است.

صادقی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته چندین مجتمع بزرگ تجاری از جمله شهرک آرکادا و عشق آباد سیتی در کشور ترکمنستان افتتاح شده است، گفت: کشور ایران به ویژه خراسان جنوبی می‌تواند با استفاده از ظرفیت سنگ‌هایی که دارد ساخت و ساز این گونه پروژه‌ها را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه از فرصت‌های نمایشگاهی و دعوت از هیئت‌های تجاری باید برای ارتباط گیری با کشور ترکمنستان استفاده شود، عنوان کرد: گردشگران ترکمنی بیشتر با هدف تفریح، تجارت، دیدن مکان‌های زیارتی و بعضا معالجه به ایران سفر می‌کنند.

معاون سابق سفارت ایران در ترکمنستان ادامه داد: سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق‌آباد و سرکنسولگری کشورمان در مرو علاوه‌بر ارائه تسهیلات و صدور سریع روادید برای گردشگران ترکمنستانی، همواره در تلاش است تا از طریق نهادهای ذی‌ربط در ایران، سفر سهل و ساده‌ای را برای مسافران ترکمنی در ایران فراهم کند. 

وی بیان کرد: در سال 98 تعداد روادیدی که سفارت با سر کنسولگری صادر کرده بود 20هزار روادید بوده است که این میزان در سال گذشته به 50 هزار روادید افزایش یافته است.

برقراری یک پرواز خارجه به کشور ترکیه از استان خراسان جنوبی می‌تواند به توسعه استان کمک شایانی کند.

معاون سابق سفارت ایران در ترکمنستان با بیان اینکه امید است با حمایت دولت ترکمنستان و ارائه تسهیلات بیشتر در اعطای روادید به گردشگران ایرانی به‌ویژه در قالب سفرهای خانوادگی، تعداد بیشتری از گردشگران ایرانی از ترکمنستان دیدار کنند، افزود: برقراری یک پرواز خارجه به کشور ترکیه از استان خراسان جنوبی می‌تواند به توسعه استان کمک شایانی کند.

صادقی با اشاره به اینکه استانداردهای کشور ترکمنستان در حوزه مواد غذایی سخت گیرانه نیست، گفت: مفهوم و هدف اتاق بازرگانی در کشور ترکمنستان با اتاق‌های بازرگانی در ایران متفاوت است چراکه اتاق بازرگانی در این کشور ماهیتی دولتی دارد و بیشترین فعالیت آنها متمرکز بر تاسیس شرکت‌های خارجی و برگزاری نمایشگاه‌ها است.

وی  با بیان اینکه اتحادیه صنعت گران و کارآفرینان ترکمنستان همزمان با فعالیت بخش خصوصی در این کشور راه‌اندازی شده است، عنوان کرد: این اتحادیه تمامی امور مرتبط با روابط خارجی در کشور ترکمنستان را انجام می‌دهد.

معاون سابق سفارت ایران در ترکمنستان با اشاره به اینکه کشور ترکمنستان چهار نقطه مرزی دارد و روزانه حدود یک هزار کامیون مبادله کالا در این مرزها را انجام می‌دهند، بیان‌کرد: این کشور  با افغانستان حجم تجاری بسیار بالایی دارد لذا اگر شرکت‌های حمل و نقل در خراسان جنوبی جهت ترانزیت کالا به جنوب افغانستان تاسیس شوند قطعا مورد توجه ترکمنستان قرار خواهند گرفت.

صادقی گفت: سایت مرکز تجاری ایران در عشق آباد ترکمنستان وارد کننده خودروهای ایرانی بوده که به دلایلی تقریبا غیرفعال شده و قرار است از ظرفیت آن به عنوان نمایندگی شرکت‌های ایرانی استفاده کرد. 

دیدگاه کشور ترکمنستان باید نسبت به روابط خارجی تغییر پیدا کند

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار داشت: یکی از دلایل عدم تمایل اتاق بازرگانی ایران با کشور ترکمنستان این است که مراودات مالی با این کشور به سختی انجام می‌شود.

عبدالغنی نهتانی، با بیان اینکه مشکلات ارتباطی دو کشور از جمله صدور ویزا که هزینه‌های بسیار بالایی دارد باید برطرف شود، افزود: همچنین باید دیدگاه کشور ترکمنستان نسبت به روابط خارجی تغییر پیدا کند.

ضعف فراوری سنگ‌ها در استان

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های بزرگ استان خراسان جنوبی ضعف فراوری سنگ‌ها است، بیان کرد: اگر بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که هیئتی از فعالان اقتصادی ترکمن جهت بازدید میدانی از سنگ های معدنی وارد استان شوند چرخه ارزش افزوده و بازار خوبی با کشور ترکمنستان ایجاد خواهد شد.

احمد پروین با بیان اینکه موضوع سنگ ساختمانی و سپید پسندی نماهای بیرونی در کشور ترکمنستان دست ما را بسته است، افزود: کشور ترکمنستان جهت حفاری نفت و گاز می‌توانند از صنایع بنتونیت استان بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: از سنگ های نیمه قیمتی می توان در نمایشگاه های مردمی کشور ترکمنستان استفاده کرد.

ترکمنستان متقاضی آموزش‌های پروسه گوهرسنگ‌ها است

نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار داشت: کشور ترکمنستان عمدتاً متقاضی آموزش‌های پروسه گوهرسنگ‌ها هستند.

محمد ابراهیم احسان بخش، افزود: در نمایشگاه اکسپوی 2024 کشور ترکمنستان متقاضی خرید سنگ راف و تراش نخورده بودند که پیشنهاد شد در این زمینه به صورت حضوری در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند فعالیت داشته باشند.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • تصادف مرگبار یک تریلی با خودروی سواری (فیلم)
  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • برخورد مرگبار دو موتورسوار حین کورس در جاده (فیلم)
  • اسب تروجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • تصاویری ترسناک از سیل مرگبار برزیل (فیلم)
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند